Saksa ja Ranska erimielisiä – uusi huippukokous ensi keskiviikkona - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Saksa ja Ranska riidoissa – uusi huippukokous ensi viikolla

Ratkaisut Euroopan velkakriisin patoamiseksi siirtyvät, koska Saksa ja Ranska eivät ole päässeet yksimielisyyteen tarvittavista toimista.

21.10.2011 8:42 | Päivitetty 21.10.2011 11:46

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy ilmoitti eilen illalla uudesta EU-huippukokouksesta, joka pidetään ensi keskiviikkona.

Alun perin EU:n johtajien piti päättää toimista velkakriisin ratkaisemiseksi sunnuntaina Brysselissä pidettävässä kokouksessa.

Kokoussarja Euroopan velkakriisin ratkaisemiseksi alkaa tänään, kun euroalueen valtiovarainministerit tapaavat iltapäivällä Brysselissä. Huomenna aamupäivällä koolla ovat koko Euroopan unionin valtiovarainministerit. Kokouksissa valmistellaan yhteistä strategiaa, jotta ratkaisuja voitaisiin tehdä viimeistään keskiviikon huippukokouksessa.

Merkel ja Sarkozy tapaavat vielä huomenna ennen EU-johtajien huippukokousta sunnuntaina. Saksa ja Ranska ovat erimielisiä muun muassa Euroopan keskuspankin roolista velkakriisin ratkaisemisessa, sijoittajien vastuusta Kreikan lainoissa, Euroopan väliaikaisen rahoitusvakausvälineen ERVV:n roolista ja pankkien pääomittamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?