Ilmarisen sijoitustuotot 5,2 prosenttia miinukselle

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen sijoitussalkun tuotto painui 5,2 prosenttia miinukselle tammi–syyskuussa. Ilmarisen negatiivisen sijoitustuoton takana on osakekurssien lasku.

19.10.2011 14:28 | Päivitetty 19.10.2011 15:35

Ilmarinen kertoo reagoineensa markkinoiden turbulenssiin muuttamalla sijoitussalkkunsa rakennetta. Kiinteistösijoituksia on lisätty ja pörssiosakkeiden osuutta on kesäkuun jälkeen vähennetty reilusta 32 prosentista 24 prosenttiin.

– Osakepainon pienentäminen on ollut iso ja välttämätön muutos. Ilman toimenpiteitä tuotto olisi ollut selvästi huonompi, kertoo Ilmarisen varatoimitusjohtaja Timo Ritakallio.

Noteerattujen osakkeiden sijoitustuotto oli tammi–syyskuussa jopa 19 prosenttia miinuksella. Ritakallion mukaan tähän vaikutti etenkin Helsingin pörssin raju sukellus syyskesällä. Ilmarinen aikoo kuitenkin pysyä isona Suomi-sijoittajana.

– Ilmarinen on alkusyksyn aikana ostanut potentiaalisten suomalaisyhtiöiden osakkeita hyvinkin edulliseen hintaan, sanoo Ritakallio.

Ilmarisen isoin sijoitus suomalaiseen pörssiyhtiöön on Nokia, jossa Ilmarisella oli syyskuun lopussa 294,9 miljoonan euron osakepotti. Pohjola Pankista omistus oli 253,6 miljoonaa euroa ja Fortumista 200,8 miljoonaa euroa.

Ilmarisen vakavaraisuus pysyi hyvällä tasolla. Syyskuun lopussa vakavaraisuutta mittaava toimintapääoma oli 4,8 miljardia euroa eli 21,3 prosenttia vastuuvelasta. Määrä on kaksinkertainen lain edellyttämään vähimmäismäärään nähden. Ritakallion mukaan hyvä vakavaraisuus takaa sen, että Ilmarisen ei tarvitse huonoinakaan aikoina tehdä hätäisiä sijoituspäätöksiä.

Ilmarisen sijoitusomaisuuden arvo oli syyskuun lopussa 27,1 miljardia euroa. Ritakallio kertoo, että tämä on liki kymmenen prosenttia enemmän kuin ennen vuoden 2008 finanssikriisiä.

Ilmarinen kertoi, että sillä on ollut hyvä kehitys asiakashankinnassa heinä–syyskuussa. Onnistunut asiakashankinta muista yhtiöistä Ilmariseen merkitsee 56,2 miljoonan euron lisäystä Ilmarisen maksutuloon. Koko vuoden kasvuksi Ilmarinen ennakoi noin 11 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?