Yle: Urpilainen uskoo budjetin kaventavan tuloeroja

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen korosti maanantaina eduskunnalle, että tuloerot ovat kapenemassa uuden budjettiesityksen ansioista, kertoo Ylen uutiset.

| Päivitetty

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) mukaan ensi vuoden budjettiesitys kaventaa tuloeroja 0,4 prosenttiyksiköllä ja pienentää myös suhteellista köyhyysastetta saman verran. Ylen uutisten mukaan luvut perustuvat Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen tekemiin laskelmiin.

Valtiovarainministerin mukaan tuloerojen kaventumista edesauttaa erityisesti työttömyysturvan nosto, kunnallisverotuksen perusvähennyksen korottaminen sekä osinko- ja pääomatuloverotuksen tiukentaminen.

Urpilainen ilmoitti asiasta eduskunnalle, joka on aloittanut budjettiesityksen käsittelyn.

Urpilainen torjui arvostelun siitä, että hallitusohjelma perustuisi tasaveroihin. Hänen mukaansa nostettavat haitta- ja ympäristöverot eivät ole tasaveroja, koska niitä voi kiertää omilla toimilla. Urpilainen mukaan suurin todellinen tasavero on yleinen arvonlisävero, jota hallitus ei ole nostamassa.

Oppositiossa sekä perussuomalaiset että keskusta kertoivat pitävänsä hallituksen veropolitiikkaa epäoikeudenmukaisena ja vastustivat etenkin polttoaineveron nostamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?