Finnair aloittaa yt-neuvottelut hallinnossa ja markkinoinnissa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Finnair irtisanoo – 155 ulos

Finnair jatkaa henkilöstövähennyksiään nyt hallinnossa ja markkinoinnissa. Niistä saa lähteä 155 henkeä, yhtiö kertoo.

29.9.2011 10:30 | Päivitetty 29.9.2011 16:05

Lentoyhtiö Finnair aloittaa yt-neuvottelut useissa toiminnoissaan mukaan lukien talous-, henkilöstö- ja tietohallinto sekä lentoyhtiön markkinointiorganisaatio. Arvioitu henkilöstön vähennystarve näissä toiminnoissa on yhteensä noin 155 työpaikkaa, Finnair kertoo tiedotteessaan.

Lisäksi Finnair hakee merkittäviä säästöjä it-, hankinta- sekä jakelu- ja markkinointikustannuksista myös muilla tavoin.

Toimet ovat osa Finnairin aiemmin kertomaa tavoitetta alentaa vuosittaisia kulujaan 140 miljoonalla eurolla vuoteen 2014 mennessä. 

Yhtiö kertoo jatkavansa kustannussäästöjen etsimistä koko yhtiön laajuisesti kaikista toiminnoistaan.

– Olemme tunnistaneet yhteistyössä henkilöstön kanssa myös monia säästökohteita, joilla ei ole henkilöstövaikutuksia. Nyt suunnittelemamme henkilöstövähennykset ovat kuitenkin välttämättömiä toimintamme tehostamiseksi, Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen sanoo tiedotteessa.

Vehviläisen mukaan kulujen karsiminen edellyttää irtisanomisten lisäksi rakenne- ja toimintatapamuutoksia.

Finnair on aiemmin kertonut useista muutoksista. Se neuvottelee matkalaukku- ja asematasopalvelun siirtämisestä Swissportille, kartoittaa vaihtoehtoja laite- ja moottorihuollolle, selvittää yhteistyökumppaneita Finnair Cateringille ja arvioi laivastonsa sopivaa kokoa Euroopan lentoliikenteessä. Yhtiö neuvottelee myös lentokoneiden raukeamassa olevat leasing-sopimukset nykyistä markkinatilannetta vastaaviksi.    

Lisäksi yhtiö on aloittanut ja aloittaa useita pienempiä säästötoimia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?