Tämä koulu takaa työpaikan

Lontoolainen liikealan koulu on perustanut koulutusohjelman, jonka suorittaneille koulu takaa työpaikan. Koulun johtajan mukaan britannialaiset vanhemmat ja opiskelijat hakevat entistä parempaa vastinetta rahoilleen.

24.9.2011 16:46 | Päivitetty 24.9.2011 16:50

Jos opiskelija ei saa työpaikkaa kuuden kuukauden etsinnän jälkeen, hän saa koululta lähes 2900 euron korvauksen. Asiasta kertoo talouden viikkolehti Bloomberg Businessweek

Koulutusohjelma maksaa noin 47 000 euroa koko opiskeluajalta.

Koulu perusti Trium AG -erityisohjelmansa, koska moni britannialainen valmistunut on vailla työpaikkaa. Uusi koulutusohjelma on herättänyt paljon kiinnostusta.

Bloomberg Businessweekin mukaan koulutusohjelmassa on muita koulutuksia tiukemmat pääsyvaatimukset.

Lehden mukaan tavoitteena on poimia kourallinen kaikkein lahjakkaimpia ja kunnianhimoisimpia opiskelijoita. Koulutusohjelma kestää noin neljä vuotta.

Lisäksi Trium AG sisältää muita koulun ohjelmia enemmän työharjoittelua. Tavoitteena on myös kehittää opiskelijoiden kieli- ja tietotekniikkataitoja.

Koulun johtaja Valery Kisilevsky uskoo, että kiinnostus Triumia kohtaan johtuu osaltaan siitä, että Britannian hallitus päätti kolminkertaistaa opiskelijoiden lukukausimaksut ensi vuodesta alkaen.

– Lukukausimaksujen nostaminen johtaa siihen, että opiskelijat ja vanhemmat vaativat entistä parempaa vastinetta rahoilleen.

Hän uskoo, että kiinnostus jatkaa kasvuaan, sillä opiskelijat murehtivat työllistymisestään aiempaa enemmän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?