Lääkeyhtiö kyllästyi – kreikkalaiset sairaalat jäävät ilman lääkkeitä

Sveitsiläinen lääkeyhtiö Roche on lopettanut lääketoimitukset osaan valtion sairaaloihin, kertoo The Wall Street Journal. Muun muassa syöpälääkkeitä toimittava Roche kyllästyi, kun sairaalat ovat jättäneet laskunsa maksamatta.

18.9.2011 11:11 | Päivitetty 18.9.2011 10:58

Sveitsiläinen lääkejätti Roche on lakannut toimittamasta lääkkeitä kreikkalaisiin sairaaloihin, kirjoittaa The Wall Street Journal. Osa valtion rahoittamista sairaaloista on jäänyt ilman lääkkeitä, kun ne eivät ole kyenneet maksamaan laskujaan Rochelle.

Muun muassa syöpälääkkeitä toimittava Roche aikoo kasvattaa toimituksiaan apteekkeihin, jotka ovat hoitaneet laskunsa ajallaan, Rochen pääjohtaja Severin Schwan sanoo. Aiemmin lääkkeensä sairaalasta hakeneet potilaat joutuvat hakemaan ne nyt apteekista. Jos kyseessä on suonensisäinen lääke, joutuu potilas viemään lääkkeen sairaalaan pistoa varten.

Schwanin mukaan Roche harkitsee samankaltaisia toimia Espanjassa. Myös Italiassa ja Portugalissa osa valtiorahoitteisista sairaaloista ei ole hoitanut laskujaan ajoissa.

– On sairaaloita, jotka eivät ole hoitaneet laskujaan kolmeen neljään vuoteen, Schwan sanoo.

Roche ei ole ensimmäinen lääkeyhtiö, joka on lopettanut toimitukset tietyille kreikkalaisille lääkevälittäjille. Tanskalainen Novo Nordisk lakkasi viime vuonna toimittamasta tiettyjä insuliinimerkkejä, kun Kreikka uhkasi leikata lääkkeen hintaa yli neljänneksellä.

The Wall Street Journalin mukaan lääkeyhtiöiden toiminta on kouriintuntuva esimerkki siitä, miten Euroopan velkakriisi vaikuttaa suoraan ihmisten elämään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?