Finnair neuvottelee maapalvelujen siirtämisestä Swissportille - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Laukunkäsittelijät taas tulilinjalla – Finnair myy palvelut

Finnair neuvottelee maapalveluiden eli matkatavara- ja asemapalvelujen siirtämisestä Baronalta Swissportille. Se aikoo myydä palvelut. Suunnitelman mukaan henkilöstö eli laukunkäsittelijät siirtyisivät kaupan mukana Swissportille. Jo aiemmin työntekijät on ulkoistettu Finnairilta Baronalle, mikä on aiheuttanut useita työtaisteluita työntekijöiden ja työnantajan välillä.

15.9.2011 13:54 | Päivitetty 15.9.2011 14:09

Lentoyhtiö Finnair pyrkii saamaan maapalvelunsa aiempaa halvemmalla. Se on aloittanut neuvottelut sveitsiläisen lentoasemapalveluihin erikoistuneen Swissportin kanssa matkatavara- ja asematasopalvelujen siirrosta Helsinki-Vantaalla. Yhtiöt pyrkivät sopimaan asiasta vuoden loppuun mennessä.

Jos yhtiöt pääsevät sopimukseen, palvelut siirtyisivät liikkeenluovutuksella Barona Handlingiltä Swissportille. Barona Handlingin työntekijät siirtyisivät Swissportin palvelukseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

Kumppaniverkoston kehittäminen on Finnairin tiedotteen mukaan osa yhtiön strategiaa ja rakennemuutosta, jolla tavoitellaan tuntuvia säästöjä. Yhtiö pyrkii myös parantamaan toimintansa laatua kasvun vauhdittamiseksi.

Finnairin tavoitteena on kasvattaa Aasian-liikenteensä 74 viikoittaisesta lennosta noin 140 lentoon ja kaksinkertaistaa Aasian-liikenteen liikevaihto vuoteen 2020 mennessä.

Swissport International toimii maailmanlaajuisesti. Sillä on noin 35 000 työntekijää ja toimintaa 184 lentoasemalla 36 maassa. Yhtiö käsittelee noin 3,2 miljoonaa tonnia rahtia vuosittain.

Jällleen siirron kohteeksi joutuvat matkalaukunkäsittelijät ovat käyneet pitkää taistelua ulosmarsseineen menetettyään lentolippuedut, kun Finnair aiemmin ulkoisti toiminnot Baronalle. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?