S-ryhmä: Henkilöstöedut eivät kuulu poliitikkojen perheille

S-ryhmä selventää henkilöstöetuihin liittyviä epäselvyyksiä. Henkilöstöedut eivät sen mukaan kuulu hallintoneuvoston jäsenten perheenjäsenille. Nyt osa osuuskaupoista on antanut etuja myös heille – poliitikkojen perheenjäsenetkin ovat saaneet ostaa ruokaa alennuksella.

| Päivitetty

S-ryhmä sanoo selventävänsä henkilöstöeduista annettua ohjetta, kun osuuskaupat ovat tulkineet sitä eri tavoin.

Aamulehti kertoi tänään, että muun muassa HOK-Elanto on antanut laajoja henkilöstöetuja myös hallintoneuvoston perheenjäsenille.

Nämä ovat saaneet muun muassa 15 prosentin alennuksen käyttötavaroista, kolmen prosentin alennuksen ruoasta, halpoja hotelliöitä ja 1,0 prosentin koron S-Pankin käyttötilille normaalin 0,1 prosentin sijasta.

SOK:ssa jo aiemmin tehdyn päätöksen mukaan näitä etuja pitäisi antaa vain hallintoneuvoston jäsenille henkilökohtaisesti – ei heidän perheenjäsenilleen. Henkiökunnalla edut sen sijaan koskevat koko perhettä.

S-ryhmän tiedotteen mukaan päätöstiedote on ollut tulkinnanvarainen. Osa osuuskaupoista on tulkinnut etujen kuuluvan myös päättäjien perheille.

Etujen antaminen päättäjille on S-ryhmän mukaan kuitenkin suotavaa.

– S-ryhmä on pitänyt henkilöstöedun myöntämistä osuuskauppojen hallintoneuvoston jäsenille perusteltuna, koska hallintoneuvostot ovat keskeinen osa osuuskauppojen johtamisjärjestelmää. Lisäksi hallintoneuvoston jäseniä on haluttu sitouttaa käyttämään osuuskaupan palveluja ja hankkimaan näin kokemusta päätöksentekonsa pohjaksi, S-ryhmä sanoo tiedotteessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?