"Pohjoismaiden pankeista luvassa lisää potkuja"

Talouskriisi ei säästä pohjoismaisia pankkeja sen enempää kuin muitakaan maailman rahoitusyhtiöitä. Tuloskunnossa pysyäkseen muutkin Pohjoismaiden pankit kuin Nordea saattavat joutua leikkaamaan työpaikkoja, ruotsalaisanalyytikko sanoo.

| Päivitetty

– Tuloksen kasvattamisen kannalta pankkien yritykset vähentää kustannuksia tulevat entistä tärkeämmiksi ympäristössä, jossa on yhä vaikeampaa parantaa tulosta, Exane BNP Paribaksen analyytikko Andreas Håkansson sanoo.

Pohjoismainen pankkikonserni Nordea ilmoitti eilen leikkaavansa 2 000 työpaikkaa tämän ja ensi vuoden aikana. Pankki haluaa parantaa kannattavuuttaan uusien kansainvälisten säätelytoimien paineessa.

– Odotamme useiden muiden pankkien ilmoittavan vastaavanlaisista ohjelmista, Håkansson jatkoi.

Norjalaisen DnD NOR ASA -pankin analyytikko Jan-Erik Gjerland pitää Nordean säästöohjelmaa merkkinä siitä, että kärkipään pankkien vauhti alkaa hiipua. Muiden pankkien on vastattava Nordean toimiin, jos ne haluavat vastata osakkeenomistajien odotuksiin.

– Pankkien kustannusten on mukauduttava uuteen todellisuuteen. Pohjoimaiset pankit eivät voi piiloutua.

Euroopan pankit ovat tänä vuonna vähentäneet väkeä kuusi kertaa nopeammin kuin yhdysvaltalaispankit, uutistoimisto Bloombergin tiedot kertovat. Taustalla on huoli Italian, Espanjan ja jopa Ranskan luottokelpoisuudesta, mikä myllertää markkinoita ja vähentää pankkien osakkeista ja velasta saamia tuottoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?