S-ryhmä paljastaa: Täältä Rainbow-tuotteet ovat oikeasti peräisin

S-ryhmä aloittaa syyskuussa kunnianhimoisen projektin. Reilussa vuodessa se kaivaa esiin kaikkien omien elintarvikkeidensa alkuperän.

| Päivitetty

– Ajatus on, että kaikista Rainbow- ja X-tra-tuotteista kerrotaan niiden pääraaka-aineen alkuperämaa, SOK:n valikoimajohtaja Ilkka Alarotu lupaa.

Hänen mukaansa muutosprosessi pyritään toteuttamaan tuotteesta riippuen muutamasta kuukaudesta reiluun vuoteen. Päänavaaja on 250 gramman pakkaus Rainbow-kalkkunaleikettä. Pakkaukseen tulee syyskuussa merkintä, että lihan alkuperämaa on Brasilia.

S-ryhmän hanke kattaa kaikki elintarvikkeet kuivamuonaa, kuten makaroneja myöten. Niistäkin kerrotaan vehnän alkuperä. Mitään lainsäädännöllistä velvoitetta tähän ei olisi.

– Julkisen keskustelun myötä kuluttajat ovat tulleet aikaisempaa kiinnostuneimmiksi tuotteiden alkuperästä. Tämä liittyy myös kohuihin, Alarotu sanoo.

Hänen mukaansa S-ryhmä ei voi edellyttää samaa muiden brändien toimittajilta.

– He päättävät siitä itse, kertovatko esimerkiksi suklaassa käytetyn kaakaon alkuperän.

Alarodun mukaan joissakin tuotteissa voi olla runsaasti haasteita, koska alkuperä voi vaihdella sesonkien mukaan.

– Mutta pyrimme löytämään ratkaisun, hän vakuuttaa.

Ja mitä tämä sitten maksaa?

– Esimerkiksi tässä kalkkunaleikkeessä ei tule kustannuksia. Kun tulee tilanteita, että alkuperämaata pitää vaihtaa vaikka niiden sesonkien mukaan, syntyy kustannuksia, Alarotu sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?