Finnair karsii kuluja kovalla kädellä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Finnair: Tuhlaus ei voi jatkua

Tappiollisesta vuosineljänneksestä tänään kertonut lentoyhtiö Finnair aloittaa mittavan koko yhtiön laajuisen rakenne- ja kustannussäästökartoituksen.

5.8.2011 9:57 | Päivitetty 5.8.2011 11:40

Finnairin tavoitteena on 140 miljoonan euron vuosisäästöt vuoteen 2014 mennessä.

– Vaikka kustannuksemme ovat kehittyneet polttoainekulujen voimakasta kasvua lukuun ottamatta suunnitellusti, kannattavuuskehityksemme ei ole odotusten mukainen. Toimialamme on parin viime vuoden aikana muuttunut radikaalisti: markkinoille on tullut lisää kilpailua, uusia palveluinnovaatioita ja tehokkaampia toimintatapoja, toimitusjohtaja Mika Vehviläinen kuvailee osavuosikatsauksessa.

Vehviläisen mukaan Finnairin kulurakenne kilpailijoihin verrattuna on pitkällä aikavälillä kestämätön.

– Siksi asetammekin nyt tavoitteeksi kulutasomme 140 miljoonan euron pysyvän alentamisen vuoteen 2014 mennessä. Aloitamme näiden säästösuunnitelmien laatimisen ja keskustelut eri henkilöstöryhmien edustajien kanssa välittömästi.

Mahdollisista henkilöstön vähentämistarpeista Vehviläinen ei vielä tässä vaiheessa kerro.

Vehviläisen mukaan Finnairilla on edessään myös yhtiön toimintatapojen ja rakenteiden merkittävä muutos, sillä perinteiset toimintatavat ja -rakenteet eivät enää vastaa nykyisen ympäristön tarpeita.

– Meidän täytyy analysoida erilaisia rakenteellisia ratkaisuja myös lentoliikenteemme osalta, erityisesti Euroopan liikenteessä, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?