Viisi syytä, miksi Viro ja Tallinna olivat heinäkuun jättihitit - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tästä syystä Viro voittaa

Tallink Siljan varatoimitusjohtaja Pasi Näkki paljastaa, miksi Virosta tuli matkailijoiden jättihitti heinäkuussa.

4.8.2011 13:30 | Päivitetty 4.8.2011 13:29

Liki miljoonaa matkustajaa heinäkuussa keränneen Helsinki-Tallinna -reitin suosio johtuu Tallink Siljan varatoimitusjohtajan Pasi Näkin mukaan siitä, että viisi asiaa natsasi hyvin yhteen. Pelkästään Tallinkin laivoilla kulki Suomenlahden yli puoli miljoonaa matkustajaa.

1. Kuluttajat tekevät Näkin mukaan nyt monta minilomaa yhden pitkän matkan sijasta. Hollantilaisen tutkimuksen mukaan monta lyhyttä lomaa onkin parempi kuin yksi pitkä. Lyhytlomat ovat pois etenkin kaukomatkailusta.

2. Tallinnaan, Viroon ja muualle Baltiaan matkustetaan yhä useammin perheen kanssa, jopa monessa polvessa. Esimerkiksi Tallink on kehittänyt perheystävällisiä tuotteita, kun lentomatkatoimistot puuhastelevat mm. lapsilta kiellettyjen hotellien kanssa.

3. Kehuttuaan oman tuotteensa Näkki myöntää, että “jokainen varustamo on omalla tahollaan onnistunut luomaan kuluttajia kiinnostavia tuotteita”.

4. Nyt matkustetaan Näkin mukaan enenevässä määrin omalla autolla Tallinnaa edemmäs.

5. Kulttuuripääkaupungin titteli on tuonut hänen mukaansa nostetta, mutta paljon suurempi tekijä on Viron siirtyminen euroon. Se helpottaa hintavertailuja, ja etenkin Tallinnan ulkopuolella suomalaiset voivat vain hämmästellä edullista hintatasoa. Ja mikä tärkeää: enää ei tarvitse vaihtaa valuuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?