Pappibarometri-nettisivu pisteyttää sielunpaimenet

Netissä voi arvostella paitsi ravintola-annoksensa ja kasvohoitonsa, nyt myös kotiseurakuntansa papin. Saksalaisella Hirtenbarometer-sivustolla annetaan pisteitä pastoreiden suoriutumisesta jumalanpalveluksissa ja tuloksia kuvataan erivärisillä lampailla.

3.8.2011 20:37 | Päivitetty 3.8.2011 20:35

Saksalaissivusto Hirtenbarometerillä eli Pappibarometrillä voit antaa papeille pisteitä jumalanpalveluksen vetämisestä, työstä nuorten ja vanhusten parissa, uskottavuudesta sekä ajan tasalla pysymisestä.

Sielunpaimenten suoritus ilmaistaan lampaiden kuvilla.

Kun pappi saa hyvät pisteet, lampaan villa on lähes valkeaa. Jos suorituksessa on toivomisen varaa, lammas on tummanharmaa.

Sivuston pystyttäjät toivovat, että palvelu synnyttää keskustelua, joka auttaa kehittämään kirkonmiesten ja -naisten työtä.

Sivua perustamassa olleen Andreas Hahnin mukaan monet seurakunnat toimivat mallikkaasti, mutta hyvä suoriutuminen jää huomaamatta. Toisaalta palvelu voi nostaa orastavat ongelma esiin, ennen kuin ne kehittyvät vakaviksi.

Huhtikuussa julkaistulle sivulle on rekisteröitynyt jo 25 000 seurakuntaa ja 8 000 pappia.

Saksan protestanttinen kirkko suhtautuu sivuun suopeasti. Kirkko pitää seurakuntien kasvavaa mielenkiintoa yleisön palautteeseen myönteisenä kehityksenä.

Hyväksikäyttösyytösten ravistelema ja joukkopaon vaivaama katolinen kirkko sen sijaan ei ole halunnut kommentoida palvelua.

Paavi Benedictus XVI:n pisteet ovat jutun kirjoitushetkellä 3,85. Maksimipistemäärä on 6.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?