"Suomalaisyhtiöiden tuloksissa useita pettymyksiä"

Nordean tuoreen viikkoraportin mukaan käynnissä oleva toisen neljänneksen tuloskausi on tuottanut enemmän pettymyksiä kuin myönteisiä yllätyksiä.

| Päivitetty

– Helsingin pörssin OMXH 25 -indeksin yhtiöistä jo yli puolet on raportoinut toisen neljänneksen lukunsa ja tulospettymyksiä on saatu positiivisia yllätyksiä enemmän, Nordea toteaa viikkoraportissaan.

Pettymysten taustalla ovat muun muassa kasvavat kustannuspaineet.

– Viime viikolla selkeitä tulospettymyksiä saatiin muun muassa Konecranesilta, Tiedolta ja Outokummulta, jonka neljännestulos oli edelleen tappiolla, katsauksessa sanotaan.

Haastava liiketoimintaympäristö näkyy Nordean mukaan myös suomalaisyhtiöiden ohjeistuksissa. Isommista yhtiöistä esimerkiksi Outokummun ja Stora Enson kuluvan neljänneksen näkymät jäivät selvästi odotuksista, mikä osaltaan painoi yhtiöiden osakekursseja viime viikolla.

Lisäksi negatiivisia tulosvaroituksia on saatu esimerkiksi Wärtsilältä, Ahlstromilta ja Oriola-KD:lta.

Vaikka valtaosa tuloksensa jo julkaisseista OMXH 25 -indeksin yhtiöistä on pitänyt näkymänsä ennallaan, yritykset ovat varoittaneet laajasti Euroopan velkakriisin aiheuttamasta epävarmuudesta.

Kuluvalla viikolla saadaan tulosraportit kaikkiaan 15 suomalaisyhtiöltä. Suuryrityksistä Kesko raportoi huomenna, Kemira, Metso ja Neste Oil torstaina ja Outotec perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?