Volkswagenille enemmistöosuus MANista

Volkswagenin osuus MANista nousee 55,9 prosenttiin. Ennakoitua suurempi osuus MANin omistajista hyväksyi Volkswagenin ostotarjouksen.

4.7.2011 12:47 | Päivitetty 4.7.2011 12:48

Saksalainen autokonserni Volkswagen (VW) on saanut haltuunsa enemmistöosuuden kuorma-autonvalmistaja MANin osakkeista, kun ennakoitua useammat osakkeenomistajat hyväksyivät ostotarjouksen.

Kauppojen toteuduttua Volkswagenin osuus MANista nousee 55,9 prosenttiin, yhtiö kertoi tiedotteessaan. Osuus on suurempi kuin Volkswagenin tavoittelema 40 prosenttia.

Yhtiö joutui tekemään toukokuussa ostotarjouksen Volkswagenista, kun sen omistusosuus MANista nousi 30,47 prosenttiin.

Osakkeenomistajat tarttuivat Volkswagenin tarjoukseen, kun MANin osakekurssi laski ostotarjouksen voimassaolon viimeisinä päivinä alle saksalaisyhtiön tarjoaman hinnan.

VW tarjosi MANista 95 euroa osakkeelta. Kun ostotarjous päättyi 28. kesäkuuta, MANin osakekurssi oli painunut 91,82 euroon.

Volkswagenilla on yli 70 prosenttia ruotsalaisen Scanian äänivallasta. Se haluaa tiivistää kuorma-autonvalmistajien yhteistyötä kuluja karsiakseen. MAN ja Scania ovat käyneet neuvotteluja yhdistymisestä.

– Volkswagen on enemmän kuin tyytyväinen lopputuloksesta, Volkswagenin toimitusjohtaja Martin Winterkorn sanoi tiedotteessa.

Suuremman omistusosuuden johdosta kuorma-autovalmistajien yhteistyötavoitteen toteutuminen on hänen mukaansa aiempaa lähempänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?