Finnair ja Flybe ostavat Finnish Commuter Airlinesin - kauppahinta 25 me - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Finnair ostaa lentoyhtiön

Lentoyhtiö Finnair ostaa Finncommin omistaman lentoyhtiön Finnish Commuter Airlinesin yhdessä englantilaisen Flyben kanssa. Yhtiöt maksavat Finncomm Airlinesta yhteensä 25 miljoonaa euroa.

1.7.2011 10:09 | Päivitetty 1.7.2011 10:46

Finnair ja Euroopan suurin alueelliseen lentämiseen erikoistunut Flybe perustavat uuden yhteisyrityksen ostoa varten. Yhtiön nimeksi tulee Flybe Nordic. Flyben omistusosuus yhtiöstä on 60 prosenttia ja Finnairin 40 prosenttia.

– Meidän tavoitteenamme on koko ajan ollut vähemmistöosuus, Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen sanoo.

– Lisäksi Flybe tuo mukanaan vankkaa kokemusta alueellisesta lentämistä, mitä meillä ei ole.

Flybe Nordic maksaa Finncomm Airlinesista yhteensä 25 miljoonaa euroa, josta Flybe maksaa käteisenä 12 miljoonaa ja Finnair 13 miljoonaa. Kaupan odotetaan toteutuvan 4-6 viikon kuluessa.

Flyben brändi säilyy

Vaikka Finnair maksaa Finncomm Airlinesista enemmän, on Flyben kokonaisinvestointi suurempi kuin Finnairilla.

– Flybe ostaa Finncomm Airlinesista osia, jotka eivät kuulu osakekauppaan, Suominen sanoo.

Finncomm Airlines jatkaa Finncommin nykyisten kotimaan reittien operointia Flyben brändillä. Flybe suunnittelee aloittavansa päivittäisen operoinnin elokuun alussa.

Suominen ei kommentoi, onko suunnitelmia uusista reiteistä olemassa. Hän kuitenkin sanoo, että Flybe Nordic tähtää vahvaksi toimijaksi Pohjoismaiden ja Baltian markkinoille.

Finncommin työpaikat säilyvät

Finnair ostaa Finncommin Airlinesin lentokoneet ja vuokraa ne edelleen markkinahinnoin. Finnair ostaa Finncomm Airlinesin yhdeksän ATR 72 -konetta markkinahintaan ja jatkaa niiden vuokraamista Flybe Nordicin jatkossa omistamalle lentoyhtiölle.

Finnair on myös sitoutunut ostamaan kolme Finncomm Airlines tilaamaa ATR 72 -konetta, jotka toimitetaan tämän ja ensi vuoden syyskaudella.

Finnairin investointi näihin yhdeksään lentokoneeseen tulee olemaan noin 104 miljoonaa euroa, johon sisältyy noin 70 miljoonan euron suuruinen, ATR-koneisiin liittyvä velkavastuu.

Finncomm Airlines on Suomen suurin alueellinen lentoyhtiö liiketoiminnalla mitattuna. Sen lennoilla on vuosittain noin 900 000 matkustajaa. Yhtiön liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa vuodessa. Yhtiö työllistää noin 400 henkeä.

– Henkilöstöön ei ole tulossa tällä hetkellä muutoksia, Suominen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?