Muistithan pyytää luvan ilmalämpöpumpulle?

Jos ilmalämpöpumpun haluaa asentaa kerros- tai rivitalohuoneistoon, siihen tarvitaan aina taloyhtiön lupa. Taloyhtiö voi kieltää asennuksen.

30.6.2011 11:21 | Päivitetty 30.6.2011 11:27

Jos ilmalämpöpumpun haluaa asentaa kerros- tai rivitalossa olevaan huoneistoon, siihen on pyydettävä taloyhtiöltä lupa jo ennen työn aloittamista.

Lupa tarvitaan, koska osa ilmalämpöpumpun asennuksesta tehdään huoneiston ulkopuolelle, muistuttaa isännöintiliitto.

Taloyhtiö voi kieltää asennuksen jopa ilman perusteita, koska muutos ulottuu huoneiston ulkopuolelle. Mutta taloyhtiö ei voi kieltää asennusta, jos lupa on jo myönnetty jollekin osakkaalle. Lain mukaan osakkaita on kohdeltava yhdenvertaisesti.

– Hakemuksessa (taloyhtiölle) esitetään riittävät suunnitelmat asennuksesta sekä ilmoitetaan, mikä yritys tekee asennustyön, sanoo isännöintiliiton lakimies Marina Furuhjelm tiedotteessa.

Koska asennuksesta tulee muutoksia huoneiston ulkopuolelle, julkisivuseikoista on Furuhjelmin mukaan keskusteltava yhtiössä ennen kuin lupa myönnetään ensimmäiselle hakijalle.

Asennustöihin ei myöskään pidä lähteä omatoimisesti. Ilmalämpöpumpun putkityöt teetetään pätevöityneellä putkiliikkeellä ja sähkötyöt sähköliikkeellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?