EK: Rakentajien luottamus parani

Elinkeinoelämän talousluottamus on pysynyt lähes ennallaan kesäkuussa, EK:n julkistamasta luottamusindikaattorista ilmenee. Rakentajien luottamus parani, mutta vahvin luotto talouteen on yhä yksityisillä palveluntarjoajilla ja vähittäiskauppiailla.

27.6.2011 10:39 | Päivitetty 27.6.2011 10:38

Teollisuuden luottamus heikkeni kaksi pistettä kesäkuussa. Luottamus on heikentymisestä huolimatta keskimääräistä parempi. Luottamusindikaattori näytti kesäkuussa +6, kun pitkän aikavälin keskiarvo on +3. Toukokuussa indikaattorin saldoluku oli +8.

Tuotanto-odotukset ovat kesäkuussa viimekuista hieman varovaisemmat, mutta kasvun odotetaan jatkuvan kesällä ripeänä. Tuotantokapasiteetti oli kesäkuussa kokonaan käytössä 74 prosentilla vastaajista.

– Tilauskirjat täydentyivät aavistuksen verran ja tilaustilanne on nyt lähellä normaalia, EK:n indikaattoritutkimuksessa todetaan.

Vähittäiskaupan luottamus korkealla

Rakentamisen suhdannetilanne parani kesäkuussa kolmella pisteellä. Luottamusindikaattorin tuorein saldoluku on +4, kun pitkän aikavälin keskiarvo on viisi pistettä nollan alapuolella.

Rakentamisen tilauskirjat ovat pitkän aikavälin keskiarvoa täydemmät, ja henkilökuntaa suunnitellaankin lisättävän kesällä.

Yksityisten palvelujen luottamus pysyi toukokuiseen tapaan vahvana saldoluvun osoittaessa +31:tä. Yritysten luottamusindikaattorin pitkän ajan keskiarvo on +17. EK:n mukaan myynnin kasvu on jatkunut viime kuukausina.

– Kesää koskevat myyntinäkymät ovat kirkkaat, EK:n julkaisussa sanotaan.

Vähittäiskaupan luottamusindikaattorin saldoluku näytti kesäkuussa +17:ta. Vähittäiskaupan luottamus on vahva, kun pitkän ajan keskiarvo on nolla. Myynti on lisääntynyt kesän alkupuolella, ja myyntinäkymät ovat edelliskuukausien tapaan valoisat. Varastot ovat hieman keskimääräistä tyhjemmät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?