Wahlroos: Kiinalaiset ostavat eurooppalaisia pankkeja kymmenen vuoden kuluttua - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Wahlroos: Kiinalaiset haluavat Euroopan pankit

Kiinalaiset alkavat ostaa Länsi-Euroopan ja Yhdysvaltain pankkeja kymmenen vuoden päästä, sanoo Sammon ja Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos.

17.6.2011 9:16 | Päivitetty 17.6.2011 14:43

Sammon ja Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos sanoo, että kiinalaiset alkavat ostaa Länsi-Euroopan ja Yhdysvaltain pankkeja kymmenen vuoden päästä.

Wahlroosin mukaan finanssialan kasvu Euroopassa on hitaampaa kuin mihin on totuttu aikaisempien talouskriisien jälkeen. Suurempi muutos on odotettavissa vasta kymmenen vuoden kuluttua, kun kiinalaiset kiinnostuvat Länsi-Euroopan ja Yhdysvaltain pankeista, ennustaa pankki- ja vakuutusalojen tulevaisuudesta Aulangolla eilen puhunut Wahlroos.

Wahlroosin puhe oli osa Nordean henkilöstöä edustavan Nordea Unioni Suomen (Nousu) ja Vakuutusväen Liiton hallitusten yhteistä seminaaria.

Wahlroos ei usko pankkien ja vakuutusyhtiöiden isoihin rakennemuutoksiin lähivuosina. Hän arveli, että suurten pankkien ja finanssitavaratalojen synnyttäminen ei ole enää suosiossa.

– Lisäksi alan maine kärsi finanssikriisin takia. Pelkkä viranomaisvalvonta ei riitä palauttamaan asiakkaiden luottamusta finanssialaan. Toiminnan läpinäkyvyydellä on enemmän merkitystä kuin säätelyn kiristämisellä, Wahlroos sanoo.

Wahlroosin mielestä pohjoismaiset finanssialan toimijat ovat jo nyt maailman tehokkaimpia. Tehokkuus näkyy Skandinavian ulkopuolelta tulleen kilpailun puutteena.

Pohjoismaissa ollaan edelläkävijöitä sekä teknologian hyödyntämisessä että jakelukanavien käytössä, Wahlroos sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?