Monocle: Helsinkiä parempaa asuinpaikkaa ei ole maailmassa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Monocle: Helsinkiä parempaa asuinpaikkaa ei ole maailmassa

Brittilehti Monocle on valinnut Helsingin maailman parhaaksi kaupungiksi asua, kertoo MTV3:n uutiset.

10.6.2011 19:54 | Päivitetty 10.6.2011 20:00

Helsinki on maailman paras kaupunki elää brittiläisen lifestyle-lehti Monoclen mukaan, MTV3:n internetsivuilla kerrotaan.

Monoclen seuraavassa numerossaan julkaisemalla kaupunkien suosikkilistalla Helsinki on valloittanut ykköspaikan. Viime vuoden listalla Helsinki piti viidettä sijaa.

Vuoden aikana Helsinki kipusi listan kärkeen muun muassa alhaisen rikollisuuden, hyvän koulutusjärjestelmän ja kukoistavan ruokakulttuurin vuoksi. Kiitoksia satoi myös talvella hyvin toimivasta Helsinki-Vantaan lentokentästä.

Monoclen mukaan Helsingin kyky ja halu muuntautua on arvokasta. Esimerkkinä tästä pidetään suurten satamien siirtämistä itään ja ranta-alueiden vapauttamista uusien asuinalueiden käyttöön.

Helsingin hyvät lento- ja junayhteydet tekevät kaupungista helposti saavutettavan. Pelkän välilaskun sijaan kehottaa Monocle kävijöitä tutustumaan Helsingissä tapahtuneeseen ruokavallankumoukseen.

Parannettavaa löytyy arkkitehtuurista. Monoclen mukaan Alvar Aallon värittämä kaupunki voisi hyötyä laajemmin kansainvälisistä tuulahduksista - ja sellaisista rakennuksista kuin Steven Hollin Kiasma.

Monocle-lehden listauksessa kakkoseksi sijoittui Zürich ja kolmanneksi Kööpenhamina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?