Reilu kauppa menee kosmetiikkaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Reilu kauppa menee kosmetiikkaan

Reilu kauppa laajentaa suomalaiseen kosmetiikkaan. Tänään julkaistiin suomalainen kosmetiikkasarja, jossa on käytetty Reilun kaupan raaka-aineita.

8.6.2011 20:08 | Päivitetty 8.6.2011 20:08

Julkistuksen takana ovat Reilun kaupan edistämisyhdistys ja Ole Hyvä Luonnontuote. Aluksi tuotesarjaan kuuluvat kuorintageeli, käsivoide ja vartalovoi.

Reilun kaupan edistämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Pirjo Virtaintorppa sanoo tiedotteessa pitävänsä kosmetiikkasarjaa merkittävänä askeleena kohti vastuullisempaa kosmetiikkatuotantoa.

– Kosmetiikkatuotteissa käytettävät monet luonnolliset raaka-aineet viljellään kehitysmaissa, joissa raaka-aineiden tuotantoon liittyy suuria ongelmia, kuten lapsityövoiman hyväksikäyttöä ja alhaisia palkkoja. Reilun kaupan raaka-aineiden käyttö mahdollistaa sen, että ympäristön lisäksi myös raaka-aineiden tuottajien hyvinvointi huomioidaan, hän sanoo.

Virtaintorppa muistuttaa myös, että kuluttajat ovat monien tutkimusten mukaan entistä tietoisempia tuotteiden alkuperästä ja haluavat, että heidän ostamansa tuotteet ovat kestävällä tavalla tuotettuja. 

– Reilun kaupan kosmetiikka vastaa tähän toiveeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?