Veturinkuljettajien yllätyslakko sotkee junaliikennettä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Veturinkuljettajien yllätyslakko sotkee junaliikennettä

Veturimiesten Kouvolan osasto järjestää tänään vuorokauden mittaisen ulosmarssi. Ulosmarssi sotkee junaliikennettä Etelä- ja Itä-Suomessa.

8.6.2011 7:24 | Päivitetty 8.6.2011 7:32

Veturimiesten liiton Kouvolan osaston ulosmarssi sotkee tänään junaliikennettä Etelä- ja Itä-Suomessa. Ulosmarssi alkaa kello 16.00 ja kestää suunnitelmien mukaan vuorokauden.

Mielenilmauksen syynä on tyytymättömyys työvuorojärjestelyihin. Helsingin Sanomien mukaan veturimiehiä kuormittavat jatkuvat viikonlopputyöt sekä pitkät työvuorot.

– Töistä on mielekkyys hyvin kaukana. Kaverit ovat olleet kypsinä jo pitkään, koska perhe-elämä kärsii huonoista työvuorojärjestelyistä, Veturimiesten liiton Kouvolan osaston puheenjohtaja Kari Rae sanoi Helsingin Sanomille.

Mielenilmaus tuli yllätyksenä VR:lle. VR:n mukaan työvuorojärjestelmää on kehitetty kevään aikana. Yhtiö muistuttaa, että työvuorot ovat työehtosopimuksen mukaisia.

Mielenilmaukseen osallistuu 182 veturimiestä. Kouvola on yksi Suomen junaliikenteen suurimmista risteysasemista, joten lakon vaikutukset tuntunevat pahimmin rataväleillä Kouvola-Helsinki, Kouvola-Kuopio, Kouvola-Joensuu, Kouvola-Kotka sekä Kouvola-Riihimäki.

VR tiedottaa lakon vaikutuksista tänään kello 10.00.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?