Nokian markkinaosuuslaskusta vedonlyöntiä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokian laskukierteestä lyödään jo vetoa

Julkaistu: 25.5.2011 15:13, Päivitetty 25.5.2011 15:17

Peliyhtiö Unibet uskoo, että Nokian markkinaosuus on jatkanut keväällä laskuaan. Tämä näkyy selvästi myös Unibetin kertoimista.

Peliyhtiö Unibet arvioi, että Nokian markkinaosuus putoaa tutkimusyhtiö Gartnerin toisen neljänneksen analyysissa jo alle 23 prosenttiin.

Kerroin tälle tulokselle on Unibetin mukaan 1,72, kun yli 23 prosentin markkinaosuuden kerroin on 2,00. Mitä pienempi kerroin on, sitä varmemmalta tulos käytännössä näyttää.

Nokia on ryhtynyt toimenpiteisiin laskusuuntansa korjaamiseksi, mutta Unibetin analyysin mukaan tämä ei tuota tuloksia ainakaan vielä huhti–kesäkuun aikana.

Gartner on arvioinut Nokian osuuden maailman matkapuhelinmarkkinoista laskeneen vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana 25,1 prosenttiin, eli alimmilleen sitten vuoden 1997. Vastaava luku samaan aikaan viime vuonna oli 30,6 prosenttia.

Vaikka maailman matkapuhelinmarkkinat ovat kasvussa, Nokia on jäänyt kilpailijoistaan jälkeen erityisesti älypuhelimien myynnissä. Nokian ja Microsoftin ohjelmistoyhteistyön uskotaan vauhdittavan Windows Phonen myyntiä pidemmän päälle, mutta odottelu uhkaa Unibetin mukaan käydä Nokialle kalliiksi. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?