Sihteerille 113 000 euron ylityökorvaukset – johtajille syytteet

Porvoon entisille kaupunginjohtajille vaaditaan ehdollisia vankeusrangaistuksia niin kutsutussa sihteerijutussa, joka liittyy työntekijälle maksettuihin vanhoihin ylityökorvauksiin.

25.5.2011 13:47 | Päivitetty 25.5.2011 13:49

Porvoon kaupungin kaksi entistä kaupunginjohtajaa ja hallintojohtaja saavat syytteet työntekijän ylityömaksuista. Länsi- ja Itä-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjät nostivat syytteet tänään.

Juttu liittyy keväällä 2007 solmittuun sopimukseen, jolla kaupunginjohtajan sihteerille maksettiin noin 113 000 euroa korvauksia. Ne koskivat yli 15 vuoden aikana tehdyiksi väitettyjä ylitöitä. Samalla sihteeri vapautettiin työntekovelvoitteesta siihen saakka, että tämä pääsi eläkkeelle.

Syyttäjien mukaan korvausta ei tehty työ- ja virkaehtosopimuksen mukaisesti, ja oikeus korvauksiin oli myös ehtinyt umpeutua.

Vuonna 2007 eläkkeelle jäänyttä kaupunginjohtajaa Per-Håkan Slottea syytetään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja seuraajaa Marcus Henricsonia tämän lisäksi törkeästä petoksesta. Hallintojohtaja Outi Lumijärveä syytetään törkeästä petoksesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä.

Heille vaaditaan ehdollisia vankeusrangaistuksia ja viraltapanoa. Kaikki ovat esitutkinnassa kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Myös sihteeriä kuultiin jutussa epäiltynä törkeästä petoksesta. Häntä vastaan ei nostettu syytteitä, koska näyttöä rikokseen syyllistymisestä ei saatu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?