Kreikan pääoppositiopuolue torjuu uuden säästöohjelman - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kreikan pääoppositiopuolue torjuu uuden säästöohjelman

Kreikan suurin oppositiopuolue, Uusi Demokratia ei tue maan hallituksen säästöpolitiikkaa, koska se ei lisää talouskasvua.

Antonis Samaras.­

24.5.2011 16:04 | Päivitetty 24.5.2011 16:10

Puoleen puheenjohtajan Antonis Samarasin mukaan Kreikan pääministeri George Papandreou vaatii kreikkalaisilta uusia uhrauksia.

Samaras sanoo, että Uusi Demokratia tukee valtionomistusten myyntiä vain siinä tapauksessa, että se johtaa kasvuun ja investointeihin, sen sijaan että kyse olisi "paniikkiliikkeestä". Sen sijaan esimerkiksi verojen korotukset hän torjuu kokonaan.Samaras esitti kantansa tv-haastattelussa tavattuaan pääministeri Papandreoun tänä aamuna.

Papandreou hakee oppositiojohtajien tapaamisella laajaa poliittista yhteisymmärrystä 78 miljardin euron toimenpideohjelmalle ja valtion omistusten myynnille, joka on tulossa Kreikan eduskunnan käsittelyyn ensi kuussa.

Kreikan hallitus ilmoitti maanantaina illalla uusista reilun kuuden miljardin euron menoleikkauksista. Hallitus kertoi myös vauhdittavansa valtionomistusten myyntiä. Myyntituloilla on tarkoitus lyhentää massiiviseksi paisunutta julkista velkaa. Kaikkiaan Kreikka aikoo myydä omaisuuttaan 50 miljardin euron arvosta vuoteen 2015 mennessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?