Tulivuoren matkustushäiriöistä vain osakorvauksia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tulivuoren matkustushäiriöistä vain osakorvauksia

Vakuutusyhtiöiden kesken on eroja siinä, kuinka ne korvaavat matkustajille tuhkapilvestä ja sen aiheuttamista häiriöistä syntyneitä kuluja, Finanssialan keskusliitto muistuttaa.

23.5.2011 14:05 | Päivitetty 23.5.2011 14:13

Grimsvötn-tulivuoren purkauksesta Islannissa syntyneen tuhkapilven odotetaan vaikeuttavan lentoliikenteen sujumista lähipäivinä.

Tulivuorenpurkauksen aiheuttamat matkustushäiriöt kuuluvat vain osittain matkavakuutuksen korvauspiiriin. Useimmat matkavakuutukset korvaavat näissä tilanteessa kuluja matkan jatkoyhteyksiltä myöhästymisestä tai odottamisesta.

Matkan peruuntumista tai keskeytymistä tulivuorenpurkauksen vuoksi ei korvata. Vakuutusten ehdoissa on yhtiökohtaisia eroja, joten matkustajan kannattaa kysyä tarkempia tietoja korvauskäytännöistä omasta yhtiöstään. 

Pääsääntöisesti matkavakuutukset korvaavat vain matkasairauteen ja -tapaturmaan ja matkatavaroille sattuneeseen vahinkoon liittyviä kuluja.

Toistaiseksi vain Islantiin suuntautuvia lentoja on jouduttu peruuttamaan. Suomeen tuhkapilven on arvioitu leviävän keskiviikkoon mennessä. Britannian ilmatilaan sen odotetaan saapuvan tiistaina ja Ranskaan ja Espanjaan perjantaina.

Tuhkapilven vaikutusten odotetaan jäävän viimekeväistä lievemmiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?