Kreikan lainakorot nousivat uuteen ennätykseen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kreikan lainakorot nousivat taas ennätykseensä

Jälleen uuteen ennätykseensä kohonnut Kreikan kymmenvuotisen valtionlainan korko veti tänään myös muiden euroalueen reunamaiden lainakorkoja ylöspäin. Korkoja nostavat yhä voimistuvat spekulaatiot Kreikan tulevasta velkasaneerauksesta.

20.5.2011 17:08 | Päivitetty 20.5.2011 18:47

Kreikan kymmenvuotisen valtionlainan korko nousi tänään 54 korkopistettä ja kävi ennätyskorkealla eli 16,55 prosentissa.

Myös korkoero Kreikan kymmenenvuotisen valtionlainan ja Saksan vastaavanpituisen lainan välillä liikkui niin ikään ennätystasoillaan 1344 korkopisteessä. Kreikan kymmenvuotisen lainan korko on noussut kuluvalla viikolla 1,08 prosenttiyksikköä.

– Kreikan lainojen uudelleenjärjestely määrittelee koko markkinaa. Kyse ei siitä, tapahtuuko velkajärjestely vai ei, vaan kysymys kuuluu, koska se tapahtuu ja kuinka merkittävä se on, kommentoi BNP Paribasin korkostrategi Ioannis Sokos Lontoosta.

Espanjan kymmenvuotinen korko kohosi seitsemän korkopistettä 5,47 prosenttiin ja kaksivuotinen 12 pistettä 3,64 prosenttiin. Portugalin kymmenvuotinen laina kallistui 15 korkopistettä 9,27 prosenttiin.

Saksan kymmenvuotinen lainakorko oli puolestaan neljän korkopisteen laskussa 3,08 prosentissa.

Arvovaltaisen saksalaisen Ifo-tutkimuslaitoksen johtaja Hans-Werner Sinn sanoi Handelsblatt-lehdessä tänään, että Kreikka selviäisi nopeammin velkakriisistään, jos se luopuisi eurosta ja ottaisi oman valuuttansa uudelleen käyttöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?