Viking Linen tappio kasvoi alkuvuonna - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Viking Linen tappio kasvoi alkuvuonna

Varustamoyhtiö Viking Linen tappio syveni vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, mutta liikevaihto kasvoi hiukan. Heikentynyt tulos johtuu yhtiön mukaan pääasiallisesti korkeammista polttoainekuluista sekä useammista alustelakoinneista johtuvista korkeammista korjaus- ja kunnossapitokuluista.

19.5.2011 10:29 | Päivitetty 19.5.2011 10:32

Koko vuoden tuloksensa Viking Line ennakoi jäävän huomattavasti viime vuotta alhaisemmaksi. Kilpailu Viking Linen liikennöintialueella on yhtiön mukaan yhä kovaa, mikä merkitsee hintapaineen jatkumista.

Viking Linen tulos ennen veroja oli tammi–maaliskuussa 16,2 miljoonaa euroa tappiollinen, kun yhtiö vuosi sitten vastaavaan aikaan teki 14,3 miljoonan euron tappion. Liiketappio syveni 13,7 miljoonasta eurosta 15,8 miljoonaan euroon.

Osaketta kohden tappiota kertyi 1,11 euroa. Vuodentakaisella vertailukaudella osakekohtainen tappio oli 0,99 euroa.

Alkuvuoden liikevaihto kasvoi 100,6 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 97,9 miljoonasta eurosta.

Viking Line huomauttaa osavuosikatsauksessaan, että konsernin tulos ei kerry tasaisesti toimintavuoden aikana. Sen mukaan matkustaja- ja hintakehitys tilikauden jäljellä olevana aikana on ratkaisevaa konsernin tulokselle.

Yhtiö arvioi koko tilikauden matkustajamäärän nousevan edellisvuoden tasolle, vaikka kuluvana vuonna on useampia telakointeja kuin viime vuonna.

– Matkustajakohtaisten tuottojen arvioidaan kasvavan edellisvuoteen verrattuna, mutta mikäli tuntuvasti kohonneet polttoainehinnat pysyvät tämänhetkisten odotusten mukaisella tasolla koko loppuvuoden, konsernin koko vuoden tuloksen arvioidaan olevan huomattavasti alhaisempi kuin kalenterivuoden 2010 tulos, osavuosikatsauksessa sanottiin.

Viking Line siirtyi tammikuussa kalenterivuotta vastaavaan tilikauteen pidentäen edellisen tilikauden 14 kuukauteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?