Fazer lopettamassa kaksi suurleipomoa

Elintarvikekonserni Fazer kehittää leipomoverkostoaan ja lisää lähileipomoiden määrää. Harkinnassa on lisäksi kahden eli Turun ja Seinäjoen leipomon lopettaminen.

5.5.2011 13:00 | Päivitetty 5.5.2011 13:04

Työpaikka on menossa 83 työntekijältä, 60:ltä Turussa ja 23:lta Seinäjoella.

Fazerilla on 28 lähileipomoa suurten ruokakauppojen yhteydessä eri puolilla Suomea ja se aikoo vuoteen 2015 mennessä nostaa lähileipomoiden määrän noin 50:een. Yhtiön mukaan lähileipomot työllistävät tällä hetkellä yli 160 henkilöä, ja vuoteen 2015 mennessä henkilöstömäärän odotetaan jopa tuplaantuvan yli 300:aan.

Fazerin suunnitelmissa on lisäksi luopuminen hoitovastuutoiminnasta, jossa yhtiön henkilöstö vastaa leipomotuotteiden tilaamisesta ja esillepanosta kaupassa. Hoitovastuutoiminnan kannattavuus on yhtiön mukaan heikko.

Hoitovastuutoimintaa koskevat yt-neuvottelut koskevat 37 henkilöä. Fazerin kuusi hoitovastuupistettä sijaitsevat pääkaupunkiseudulla.

– Leivänkulutuksen lasku, kaupan keskittyminen ja kuluttajien kasvava kiinnostus lähellä leivottuihin, paikallisiin tuotteisiin edellyttävät meiltä kykyä uudistua ja kehittää toimintaamme, konsernijohtaja Karsten Slotte sanoo tiedotteessa.

Fazer on vuosina 2008–2011 parantanut leipomoidensa tehokkuutta investoimalla lisäkapasiteettiin ja tuotannon automatisointiin 40 miljoonaan euroa. Suurimmat yksittäiset investoinnit ovat kohdistuneet kahteen suurimpaan leipomoon Vantaalla ja Lahdessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?