Testi: Näissä makkaroissa ei ole yhtään lihaa

Makkarangrillaajan kannattaa olla tarkkana, jos ei halua grillata pelkkiä jauhopötkylöitä. Tuore testi paljastaa, että osa grillimakkaroista sisältää 0 prosenttia lihaa.

5.5.2011 12:45 | Päivitetty 11.5.2011 14:54

Osa grillimakkaroista ei sisällä lainkaan lihaa, paljastaa Kuluttajaliiton tekemä vertailu. Se tutki 39 makkaran lihapitoisuudet ja vertaili myös, missä on eniten ja missä vähiten rasvaa, tyydyttynyttä rasvaa ja suolaa.

Täysin lihattomia makkaroita oli kaksi ja lisäksi kahdessa muussa makkarassa lihaa oli vain nimeksi eli 4–5 prosenttia.

Lihattomat makkarat olivat HK Metrilenkki ja HK Kevyt Broilerilenkki.

Vain nimeksi lihaa eli 4 prosenttia oli Atria Kevyt Punainen Lenkki -makkarassa ja HK Sininen Kevyt -makkarassa (5 prosenttia).

Muita kohtuullisen vähän lihaa sisältäviä makkaroita olivat Atria Uunilenkki (8 prosenttia), HK Camping Juusto ja HK Uunilenkki (10 prosenttia), Pirkka Grillimakkara (11 prosenttia) ja X-tra Grilimakkara (11 prosenttia).

Muiden makkaroiden lihapitoisuus vaihteli 39 prosentista 87 prosenttiin. Yli 70 prosenttia lihaa oli 13 makkarassa.

Korkein lihapitoisuus oli testin mukaan Brennecken saksalaisessa minibratwursti, jossa lihan osuus on 87 prosenttia. Muita paljon lihaa sisältäviä olivat HK Kabanossi Grillibalkan (80 prosenttia), Snellman Eetvartti (79 prosenttia), Vatajan Grillimakkara nitriitön (78 prosenttia) ja Vatajan Täyslihalenkki nitriitön (78 prosenttia).

Alhaisin rasvan, tyydyttyneen rasvan ja suolan määrä oli Atria Kevyt Broilerilenkissä, Atria Wilhem Kevyt -makkarassa ja HK Kevyt Broilerilenkissä.

Korkein rasvan, tyydyttyneen rasvan ja suolan määrä oli Pirkka Luomu grillimakkarassa, Portti Kotiteollisuusmakkarassa, Snellman Eetvartissa, Atria Wilhelm BBQ:ssa ja HK Kabanossi Originalissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?