Raakaöljyn hinta jyrkimmässä laskussa kahteen viikkoon Osaman kuoleman jälkeen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Bin Ladenin kuolema painoi öljyn hintaa

Raakaöljyn hinta on ollut maailmanmarkkinoilla jyrkimmässä laskussa kahteen viikkoon sen jälkeen, kun Yhdysvaltain hallinto ilmoitti terroristijohtaja Osama bin Ladenin saaneen surmansa iskussa Pakistanissa.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ilmoitti Osama bin Ladenin kuolleen.

2.5.2011 8:49 | Päivitetty 2.5.2011 8:57

Tämä hälvensi huolta siitä, että Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan levottomuudet voisivat johtaa öljytoimitusten häiriintymiseen muuallakin kuin Libyassa.

– Markkina on odottanut uutisia siirtyäkseen suuntaan tai toiseen. Nyt meillä on otsikoita, jotka voivat avata tietä merkittävälle korjausliikkeelle alemmaksi, sanoi konsulttiyhtiö Schork Groupin edustaja Stephen Schorck.

Öljyn hintaa painoi myös tieto, jonka mukaan Kiinan ostopäällikköindeksi oli laskussa huhtikuussa. Se painui 52,9 pisteeseen 53,4 pisteestä, kun analyytikot odottivat uutistoimisto Bloombergin keräämässä ennusteessa 53,9 pistettä. Tämän arvioitiin viestittävän siitä, että maailman toiseksi suurimman öljynkuluttajan talouden kasvutahti saattaisi olla hidastumassa.

Tänä vuonna raakaöljyn hinta on noussut 31 prosenttia, kun Egyptin ja Tunisian levottomuudet ovat johtaneet hallinnon vaihtumiseen. Protestiliikkeiden on pelätty leviävän myös suuriin öljyntuottajamaihin.

Raakaöljyn WTI-laadun kesäkuun toimitusten hinta oli aamulla 1,23 dollarin laskussa 112,70 dollarissa barrelilta New Yorkissa sähköisessä kaupankäynnissä. Alimmillaan hinta on käynyt 112,21 dollarissa.

Pohjanmeren Brent-laadun kesäkuun toimitusten hinta oli 0,93 dollaria laskussa 124,96 dollarissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?