Lehdet: Laitosruoan alkuperä jää usein tuntemattomaksi

Kolmannes laitoskeittiöiden käyttämistä raaka-aineista on ulkomaista alkuperää. Luumut tulevat Chilestä ja naudanliha Brasiliasta, mutta kaikkien kotimaata ei tiedetä. Kouluissa ja sairaaloissa tarjottavan ruoan alkuperää selvittivät Aamulehti ja Turun sanomat.

| Päivitetty

Helsingin, Turun ja Tampereen suurkeittiöt saavat aineksia yli 40 eri maasta.

Lapsille, vanhuksille ja potilaille tarjoillaan serbialaista vadelmahilloa, kiinalaista tomaattisosetta ja israelilaista porkkanaraastetta.

Viranomaisten mukaan mahdollisen ruokakriisin sattuessa ruoan alkuperä saadaan selville, mutta käytännössä tietoa ei aina löydy, kirjoittavat Aamulehti ja Turun Sanomat.

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman mukaan vain 17 prosenttia suurkeittiöistä vaatii kilpailutusvaiheessa tiedon alkuperästä.

Erityisesti jalosteiden alkuperä voi hämärtyä. Appelsiinimehu saatetaan merkitä suomalaiseksi, koska suurin osa mehusta on suomalaista vettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?