Ensin kiellettiin kola, nyt tuli stoppi kaakaolle

Ensin tuli stoppi makeis- ja limsa-automaateille. Nyt jopa kaakao on joutunut koulujen mustalle listalle. Makumaidot ovat amerikkalaisnuorten suosikkeja, mutta jotkut koulut ovat kieltäneet suklaanmakuisen maidon tarjoilemisen. Kaakao on hyihyi – liikaa sokeria ja rasvaa.

| Päivitetty

Kaakaosota on kiehunut amerikkalaiskouluissa parin vuoden verran.  Nyt aihe on taas tapetilla.

Onko suklaamaidon tarjoileminen terveellistä kouluissa vai ei? Jotkut USA:n koulupiireistä ovat kieltäneet kaakaonmakuisen maidon oppilaitoksissaan.

Koulujen kaakaopäätöstä vastaan on noussut jopa vastakampanjoita. Suklaanmakuinen maito on suosituin maito amerikkalaiskouluissa. 

– Koululaiset juovat yhä vähemmän maitoa, jos kaakao kielletään kokonaan,  kampanja julistaa.

Jotkut tuotteen kieltäneistä kouluista ovat taipuneet kannassaan. Ne alkavat taas tarjoilla suklaamaitoa koululaisilleen. Saahan herkusta myös vähärasvaisempaa versiota – ja onhan maito kuitenkin terveellisempää kuin esimerkiksi paljon parjatut virvoitusjuomat. 

Limsat ovat olleet kaakaotakin panetellumpi tuote amerikkalaiskouluissa. Koululaisten vanhemmat ovat jo pitkään parjanneet juomayhtiöitä, jotka myyvät sokerijuomia koululaisille.

Viime vuonna muun muassa virvoitusjuomajätti Pepsi kertoi toimintatapojensa muuttamisesta markkinoinnissa ja myynnissään koululaisille.

Se aikoo lopettaa sokeripitoisten virvoitusjuomien myymisen ala- ja yläasteilla eri puolilla maailmaa. Vanhemmille koululaisille se aikoo jatkaa vähäkaloristen juomien kauppaamista, mutta ala-astelaisille PepsiCo myy jatkossa vain vettä, sokeroimattomia mehuja ja rasvatonta maitoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?