Kaukonen: Sanomasta johtava viestintätoimija Hollannissa

Viestintäkonserni Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen sanoo, että tänään julkistettu SBS-kauppa nostaa Sanoman johtavaksi viestintätoimijaksi Hollannissa ja vahvistaa merkittävästi sen asemaa Belgiassa.

20.4.2011 19:24 | Päivitetty 21.4.2011 9:33

– Hollannissa SBS on toiseksi suurin televisiotoimija ja sillä on 27 prosentin osuus maan televisiomainosmarkkinoista. Belgiassa markkinaosuus on sattumoisin sama ja yhtiö on alan kolmonen. Flaaminkielisellä alueella SBS on kakkonen, mikä on Sanomalle tärkeää, sillä se on meidän päämarkkina-alueemme Belgiassa, Kaukonen sanoi tiedotustilaisuudessa tänään.

Varhain aamulla Sanoma tiedotti, että se ostaa SBS:n televisiotoiminnan Hollannissa ja Belgiassa ProSiebenSat.1-yhtiöltä yhdessä paikallisten kumppanien kanssa.

Hollannissa SBS:llä on kolme televisiokanavaa ja kaksi televisio-ohjelmalehteä. Yhtiön katsojaosuus oli viime vuonna 24 prosenttia. Belgiassa SBS:llä on kaksi televisiokanavaa, joiden katsojaosuus oli viime vuonna vajaat kuusitoista prosenttia.

Hankittavien toimintojen liikevaihto oli yhteensä 404 miljoonaa euroa ja liikevoitto 110 miljoonaa euroa.

– Kaupan jälkeen Sanoman liikevaihdosta 30 prosenttia tulee Hollannista. Liiketoiminta-alueista Sanoma Median osuus kasvaa 52 prosenttiin, Kaukonen sanoo.

Nyt Sanoma Media muodostaa 46 prosenttia konsernin liikevaihdosta. Maantieteellisesti tarkasteltuna liikevaihdosta 51 prosenttia tulee Suomesta ja 23 prosenttia Hollannista. Kaupan jälkeen Suomen osuuden arvioidaan laskevan 46 prosenttiin.

– Merkittäviä synergiaetuja yritysjärjestelyllä ei ole. Strateginen logiikka on televisiotoiminnan yhdistämisessä Sanoman aikakauslehti- ja verkkotoimintaan ja siten alustan luominen ristiinmarkkinoinnille ja uusille mahdollisuuksille, Kaukonen näkee.

Yritysjärjestelyssä Sanoman kumppanina on Hollannissa Talpa, joka saa uudesta yhtiöstä kolmanneksen. Talpa on televisioalan yrittäjän John de Molin sijoitusyhtiö. Belgiassa kumppaneina ovat kolmanneksen osuuksin mediakonserni Corelio sekä Wouter Vandenhaute & Erik Watté. Corelio on Belgian päivälehtimarkkinoiden ykkönen De Standaard- ja Het Nieuwblad/De Gentenar -sanomalehdillä.

Taloussanomat kuuluu Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?