Raakaöljyn hinta laskussa toista päivää - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

"Öljyn hinta alkaa vaurioittaa taloutta"

Opecin mukaan öljyn hinta pysynee sadassa dollarissa loppuvuoden. Öljyn hinta alkaa vaurioittaa jo taloutta, analyytikko arvioi. Raakaöljyn hinta oli tänään laskussa toista päivää.

19.4.2011 15:00 | Päivitetty 19.4.2011 15:58

Raakaöljyn hinta on tänään laskenut toista päivää peräkkäin. Sitä painavat talousnäkymien heikentyminen Yhdysvalloissa ja Euroopassa, minkä arvioidaan laskevan öljyn kysyntää.

Luottoluokitusyhtiö Standard & Poor's alensi eilen Yhdysvaltain luokitusnäkymät vakaista negatiivisiksi, mikä kasvatti huolia siitä, että maailmanlaajuinen talouden elpyminen saattaa tyrehtyä.

Tämänpäiväinen ostopäällikköraportti puolestaan osoitti, että teollisuustuotannon kasvu on Euroopassa hidastunut.

Nordea Pankin analyytikon Thina Saltvedtin mukaan parin viime kuukauden aikana on keskitytty tuotantoon, nyt markkinoilla tuijotetaan jälleen kysyntää.

– Vaikuttaa siltä, että öljyn hinta alkaa jo vahingoittaa taloutta, hän sanoi.

Öljynviejämaiden järjestö Opec ennakoi raakaöljyn hinnan pysyvän yli sadassa dollarissa tynnyriltä loppuvuoden ajan. Varsinaista pulaa öljystä ei ole, sillä järjestön mukaan öljyvarastot ovat riittäviä tyydyttämään 58 päivän keskimääräisen tarpeen.

Näin sanoi Opecin pääsihteeri Abdallah El-Badri lehdistötilaisuudessa Teheranissa.

Iranin öljyministeri Masoud Mir-Kazemi kertoi samassa tilaisuudessa, että on epätodennäköistä että Opec päätyisi nostamaan tuotantokiintiötään kesäkuussa ja viittasi siihen, että Opecin tarjonta ja kysyntä näyttäisivät olevan tasapainossa vuoden toisella puoliskolla, mikäli kysyntä pysyy ennallaan.

Brent-öljyn barrelihinta oli tänään alkuiltapäivästä Lontoossa vähän yli 120 dollarissa. WTI-öljyn hinta liikkui runsaassa 106 dollarissa New Yorkissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?