Pyysi palkankorotusta, sai potkut – tässä tulos

Työntekijä sai potkut koeajan viimeisenä päivänä vaadittuaan työehtosopimuksen mukaisia korotuksia. Potkuja perusteltiin huonolla työn jäljellä, mutta oikeus tulkitsi irtisanomisen laittomaksi ja määräsi työnantajan maksamaan reilut korvaukset. Tapauksesta kertoi Pam-lehti.

8.4.2011 11:57 | Päivitetty 8.4.2011 11:57

Helsingissä polkupyörämekaanikkona työskennellyt mies ei saanut palkankorotusta, joka hänelle olisi kuulunut jo koeajalla.

Pam-lehden mukaan mies päätti ottaa asian puheeksi vasta koejakson päätyttyä. Hän kuitenkin erehtyi päivällä, ja vaati korotuksia koeajan viimeisenä päivänä.

Työsuhde purettiin koeajalla, perusteena puutteet työsuorituksessa.

Miehellä oli lähes kymmenen vuoden kokemus ajalta, eikä puutteista ollut mainittu mitään ennen irtisanomista.

Mies vei asian oikeuteen.

Helsingin käräjäoikeus tulkitsi, että työntekijä irtisanottiin, koska hän pyysi työehtosopimuksen mukaisen palkan maksamista. Käräjäoikeuden mukaan työnantajan menettelyä on pidettävä erittäin loukkaavana myös siksi, että työnantaja yritti verhoilla potkut työntekijän omaksi syyksi esittämällä lukuisia perusteettomia väitteitä tämän työsuorituksesta.

Työnantaja sai maksettavakseen 13 000 euron sakot, viivästyskorot työsuhteen perusteettomasta päättämisestä ja vastapuolet oikeudenkäyntikulut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?