Suomi antoi kehitysapua 187 euroa suomalaista kohden

Suomen kehitysapu kasvoi viime vuonna 8,8 prosenttia hieman yli miljardiin euroon, selviää teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö OECD:n julkistamista tiedoista.

6.4.2011 19:59 | Päivitetty 6.4.2011 20:02

Ennakkotietojen mukaan Suomen kehitysmaille antama apu oli 0,55 prosenttia bruttokansantuotteesta. Jokaista suomalaista kohden se on 187 euroa vuodessa tai noin 50 senttiä päivässä, laskee ulkoministeriö.

Suomen suurimmat kehitysyhteistyökohteet olivat viime vuonna Mosambik ja Tansania, joihin kumpaakin annettiin noin 30 miljoonaa euroa kehitysapua.

OECD:n jäsenmaiden kehitysapu kasvoi viime vuonna 6,5 prosenttia 129 miljardiin dollariin eli noin 97 miljardiin euroon. Kehitysavun kokonaismäärä oli viime vuonna suurempi kuin koskaan aiemmin.

Euroopan unionin osuus oli noin puolet eli 70 miljardia dollaria. Suomen osuus kansainvälisestä yhteistyöstä oli noin prosenttia.

Suurin kehitysavun antaja oli Yhdysvallat, joka jakoi noin 30,2 miljardia dollaria. Se oli 0,21 prosenttia USA:n bkt:sta. Norja jakoi eniten kehitysapua bkt-osuudella mitattuna. Norjan kehitysavun osuus bkt:sta oli 1,1 prosenttia.

Viisi maata saavutti YK:n asettaman tavoitteen jakaa 0,7 prosenttia bkt:sta kehitysapuna. Maat olivat Tanska, Luxemburg, Hollanti, Norja ja Ruotsi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?