"Kuluttajaa hämätään pakkausmerkinnöillä"

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK vaatii selkeyttä elintarvikkeiden pakkausmerkintöihin. Järjestön mukaan kuluttajia saatetaan hämätä pakkausmerkinnöillä niin, että he uskovat ulkomaista lihaa kotimaiseksi.

5.4.2011 12:18 | Päivitetty 5.4.2011 12:17

MTK jalkautuu tänään suurten markettien edustoille keräämään nimiä adressiin, jossa vaaditaan ruoan alkuperän parempaa merkitsemistä.

– Epäselvä maksaminen koskee niin tuontielintarvikkeita, kuin useita kotimaassa pakattuja valmisteita. Kuluttajaa saatetaan hämätä esimerkiksi marinoimalla ulkomaalainen liha Suomessa ja nimeämällä tuote tutulla tai kotimaiselta kuulostavalta valmistajan nimellä. Tuotteen marinointi, pakkaaminen, lajittelu tai puhdistus ei tee elintarvikkeesta kotimaista, MTK sanoo tiedotteessaan.

Adressi aiotaan toimittaa Suomessa toimiville elintarvikeyhtiölle ja päättäjille.

MTK:n mielestä kuluttajilla on oikeus tietää, mistä ruoka on peräisin. Järjestö muistuttaa, että tutkimusten mukaan suomalaiset haluavat syödä kotimaista ruokaa.

– Käytämme vähemmän kasvinsuojeluaineita kuin muualla maailmassa.

Järjestö kertoo myös, että maatalouden kannattavuus on heikentynyt voimakkaasti erityisesti kotieläintiloilla viime kuukausina. Syynä ovat kohonneet rehukustannukset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?