Atria aloittaa yt-neuvottelut

Elintarvikeyhtiö Atria aloittaa uuden tehostamisohjelman, jonka tavoitteena on vähentää noin 110 henkilötyövuotta Suomen liiketoiminnoista.

| Päivitetty

Yhtiö on aloittanut asiaa koskevat yt-neuvottelut. Säästötoimet tehdään Seinäjoella Nurmon-tuotantolaitoksessa.

Henkilöstövähennykset on määrä toteuttaa osa-aikaistamisilla, eläkejärjestelyillä ja irtisanomisilla, Atria kertoo pörssitiedotteessaan.

Osa henkilöstöstä pyritään uudelleen sijoittamaan toisiin yksiköihin. Irtisanottavien tarkkaa lukumäärää ei kerrottu. Tällä hetkellä Atrian Suomen-yksiköissä työskentelee kaikkiaan noin 2 100 ihmistä.

Säästöillä Atria tavoittelee noin neljän miljoonan euron vuosisäästöjä. Atrian mukaan henkilöstön vähentämistarve johtuu sekä tuotannon automatisoinneista että EU:n siipikarjadirektiivin muutoksista.

Tammikuussa yhtiö tehosti teurastus- ja lihanleikkuutoimintoja siirtämällä ne Kuopiosta Kauhajoen teurastamoon. Siirto merkitsee Kuopiossa noin 120 henkilötyövuoden vähentämistä ensi vuoden loppuun mennessä. Kauhajoelle rakennetaan uutta tuotantotilaa ja nykyisiä uudistetaan ja automatisoidaan.

Atrian tulos heikkeni loppuvuonna ja oli ennen veroja 1,5 miljoonaa euroa. Yhtiötä painaa Venäjän liiketoiminnan tappiollisuus.

Atrian toimitusjohtaja Matti Tikkakoski erosi tehtävästään maaliskuun alussa. Toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa toistaiseksi Atria Skandinavian toimitusjohtaja ja Atrian varatoimitusjohtaja Juha Gröhn.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?