Pakila, Lähderanta, Sipoo, Eurajoki, Lahti ja ehkä Turku saavat uuden Alkon - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tänne tulevat uudet Alkot

Viime vuonna Alko lopetti kolme myymälää. Katso, mihin nyt perustetaan viisi uutta, ja saako kulttuuripääkaupunki Turku uuden lippulaivan? Lidl ainakin saa uuden kimppa-Alkon.

14.3.2011 13:30 | Päivitetty 14.3.2011 15:25

Alkoholimonopolin myymäläverkosto supistui viime vuonna kolmella myymälällä. Alko joutui sulkemaan Turun ykkösmyymälänsä Kristiinankadulla remontin takia. Helsingin Konalasta Alko sulki toisen myymälänsä, ja Helsingin Makkaratalosta myymälä piti lopettaa kannattamattoman toiminnan ja vähäisen asiakasmäärän takia.

Tänä vuonna Alkon myymälöiden määrä nousee 343:sta viidellä tai kuudella. Uusia myymälöitä tulee Etelä- ja Länsi-Suomeen.

Helsingin Pakilassa avataan myymälä Lidlin yhteyteen, vaikka osa kaupunginosan aktivisteista vastustaa sitä. Myymälän perustamiselle ei kuitenkaan ole mitään esteitä ja siitä tulee Suomen toinen Lidl–Alko-kimppa, johon voi palauttaa lähes kaikki pantilliset pullot ja tölkit.

Espoon Lähderantaan tulee Alko uuden S-marketin yhteyteen. Lähderannassa purettiin vanha kauppakeskus, jossa toimi aikanaan mm. Valintatalo.

Lahden Karistoon 4-tien varteen nousevaan Karisma-kauppakeskukseen avataan uusi Alko ensi joulukuussa. Kauppakeskuksen rakennuttajana on Kesko ja sen rakenta SRV. 35000 neliö tiloihin tulee K-citymarketin ja Alkon lisäksi mm. H&M, Robinhood, KappAhl, Lindex, Seppälä ja Dressman.

Lisäksi Alko tekee uudet aluevaltaukset Eurajoella ja Sipoon Söderkullassa.

Turussa Alko on hakenut uutta ykkösmyymälän paikkaa jo vuodesta 2009 siinä onnistumatta. Kristiinankadun myymälän sulkeutuminen 16.10.2010 on lisännyt ruhkaa Wiklundin myymälässä.

Uuden Alkon hakua on vaikeuttanut muun muassa myymälän lastauslaitureita koskevat vaatimukset. Toimitusjohtaja Jaakko Uotilan mukaan toimipaikka yritetään avata niin pian kuin mahdollista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?