Valtion karsinta heikentää palveluita - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pardia: Valtion henkilöstökarsinta heikentää palveluita

Suomalaiset kokevat, että valtionhallinnon henkilöstövähennykset ovat jo heikentäneet valtion palvelujen saatavuutta ja laatua, kertoo palkansaajajärjestö Pardian teettämä tutkimus.

10.3.2011 19:45 | Päivitetty 10.3.2011 19:44

Tutkimuksen mukaan 58 prosenttia kansalaisista koki jonkin valtion palvelun saatavuuden ja laadun heikentyneen. Eniten eli kolmannes vastaajista arvioi sisäisen turvallisuuden eli poliisin, hätäkeskusten ja vankeinhoidon palvelujen heikentyneen. Tässä suurimmat erot löytyivät kaupunkien ja maaseudun välillä. Maaseudulla tyytymättömiä oli selvästi enemmän.

Toiseksi eniten arvosteltiin liikennejärjestelyjen toimivuutta ja turvallisuutta sekä työllisyys- ja toimeentulopalveluiden tasoa.

–Tämä on suoraa seurausta valtion tuottavuusohjelman ja alueellistamisen jääräpäisestä toteuttamisesta. Valtion tuottavuusohjelman eli henkilöstön vähennysohjelman sekä alueellistamisen kielteiset vaikutukset tuntuvat suomalaisten arjessa, Pardian puheenjohtaja Antti Palola toteaa tiedotteessa.

Vastaajista yhteensä 85 prosenttia oli sitä mieltä, että valtion henkilöstövähennykset eivät saa heikentää valtion palvelujen saatavuutta ja laatua.

–Näin ollen tuottavuusohjelman vielä toteuttamatta olevasta 5000 henkilötyövuoden vähentämistavoitteesta on luovuttava, Palola sanoo.

–Tämä kertoo erittäin selvästi suomalaisten mielipiteen. Yhä useammalle suomalaiselle valtion palvelut ovat entistä tärkeämpiä ja yhä useampi suomalainen vastustaa valtion palveluiden leikkauksia.

Kyselyn teki TNS-Gallup helmikuun lopulla. Siihen osallistui 1213 vastaajaa eri puolilta Suomea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?