Lidl lähdössä Ruotsista ja Tanskasta? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lehtitieto: Lidl lähdössä Ruotsista ja Tanskasta?

Lidlin pohjoismainen toiminta on nyt vastatuulessa, kertoo ruotsalainen Market-lehti. Sen mukaan Lidlin toiminnan myynnistä Tanskassa ja Ruotsissa liikkuu tietoja markkinoilla.

9.3.2011 20:11 | Päivitetty 9.3.2011 19:54

Marketin mukaan taustalla on se, että Saksassa hinnoillaan tehokkaasti kilpaillut kauppajätti ei ole onnistunut samalla tavoin Pohjolassa. Yksinomaan Ruotsissa Lidl on investoinut noin kolme miljardia kruunua vuoden 2003 kesästä lähtien - ilman voittoja, toisin kuin Suomessa.

Vuonna 2008 Lidl päätti lähteä Norjasta. Yhtiö myi kaikki 50 myymäläänsä norjalaiselle Reitanin pyörittämälle REMA 1000 -ketjulle, kun niiden kannattavuus ei täyttänyt odotuksia.

Viikko sitten saatiin tietoja, joiden mukaan tanskalainen Netto olisi osoittanut kiinnostusta Lidlin Ruotsin toimintoja kohtaan. Lidlillä on Ruotsissa 150 liikettä, joiden vuosimyynti liikkuu noin 6,5 miljardissa kruunussa.

Nyt myös Tanskan Lidlin huhutaan päätyvän myyntiin. Siellä ostajan ennakoidaan olevan sama Reitan-ryhmä, joka osti myymälät Norjassa. Norjalaisella E24.no -sivustolla pääjohtaja Ole Robert Reitan kertoo olevansa kaupasta kiinnostunut, jos se osoittautuu mahdolliseksi.

Lidlin edustajat ovat sekä Ruotsissa että Tanskassa kiistäneet mahdolliset myyntisuunnitelmat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?