Elintarviketeollisuus heräsi: "Otamme lisäainekeskustelun vakavasti"

Elintarviketeollisuus haluaa ottaa kantaa julkisuudessa käytyyn keskusteluun ruoan turvallisuudesta ja lisäaineista. Liiton mielestä ruokaan ja sen turvallisuuteen ja laatuun liittyvä keskustelu on tervetullutta.

3.3.2011 17:40 | Päivitetty 3.3.2011 20:10

Elintarviketeollisuus lähetti torstaina illansuussa tiedotteen, jossa kertoo ottavansa julkisuudessa olleen lisäainekeskustelun vakavasti. Taloussanomat on julkaissut viime aikoina monia juttuja ruoasta ja sen lisäaineista. Tiistaina kirjoitimme aiheesta otsikolla tiedätkö syöväsi tolkuttomasti lisäaineita?. 

Edellisviikolla puutuimme aiheeseen otsikolla "Miksi meille syötetään tällaista roskaa?.

– Elintarviketeollisuus ottaa lisäainekeskustelun vakavasti ja kuuntelee kuluttajien mielipiteitä, mutta ruokaturvallisuudesta teollisuus pitää ehdottomasti kiinni. Jos lisäaineiden käyttöön on tarvetta tai mahdollisuuksia tehdä muutoksia, yritykset huomioivat sen tuotekehityksessä, sanoo Elintarviketeollisuusliiton johtaja Seppo Heiskanen tiedotteessa. Hän muistuttaa, että muutokset eivät tapahdu yhdessä yössä.

– Lisäainekeskustelu on tärkeää, mutta ei pidä unohtaa, että Suomessa elintarvikkeiden turvallisuus on huippuluokkaa ja yritykset toimivat vastuullisesti. Lisäaineita ei koskaan käytetä turhaan tai liikaa, hän sanoo.

Liitto muistuttaa myös, että elintarviketeollisuus käyttää tutkittuja ja turvallisia lisäaineita.

– Lisäaineita tarvitaan parantamaan tuotteiden säilyvyyttä, makua, väriä, rakennetta tai muita ominaisuuksia. Kaikkia tuotteita ei voida poistaa elintarvikkeista, tiedote muistuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?