Lukijakysely: Aiotko pärjätä työeläkkeellä vai säästätkö lisäturvaa eläkevuosia varten? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Miten aiot pärjätä eläkkeellä?

Varaudutko tuleviin eläkevuosiin omalla säästämisellä vai aiotko pärjätä luvassa olevalla työeläkkeellä? Missä kunnossa säästösi ovat – eihän vaan kuralla? Osallistu äänestykseen ja kerro miten sinä aiot pärjätä eläkevuosina.

26.2.2011 7:02 | Päivitetty 1.3.2011 11:45

Pärjääkö eläkevuosina työeläkkeellä? Tulevan eläkkeen suuruutta on työvuosina vielä vaikea täsmälleen arvioida, mutta jonkinlaista osviittaa antaa esimerkiksi Eläketurvakeskuksen eläkelaskuri.

Suomalaisten into varautua eläkevuosiin säästämällä on vähentynyt viime aikoina. Kovalla kohulla viime keväänä markkinoille tuodut pitkäaikaissäästämisen ps-sopimukset eivät ole innostaneet suomalaisia säästämään veroedusta huolimatta, vaikka niiden piti olla vanhoja eläkevakuutuksia edullisempia kulurakenteeltaan.

Itse asiassa ne ovat olleet lähes floppi; viime vuoden loppuun mennessä ps-sopimuksia oli solmittu vain 9 811 kappaletta. Varoja ps-säästöissä oli Suomen Pankin tilastojen mukaan 9,9 miljoonaa euroa. Eniten ps-sopimusten säästöjä oli sijoitettu rahastoihin ja osakkeisiin.

Samaan aikaan myös eläkevakuutusten myynti romahti viime vuonna. Uusia yksilöllisiä eläkevakuutuksia otettiin viime vuonna 11 949, kun edellisvuonna eläkevakuutussopimuksia tehtiin 48 618 kappaletta.

Mihin sinä olet päätynyt, oletko varautunut eläkevuosiin säästämällä etukäteen? Mikä säästömuoto on mielestäsi paras: ps-tili, eläkevakuutus vai omaehtoinen säästäminen ilman veroetua? Vai luotatko työeläkkeen riittävän menoihisi?

Ovatko eläkesäästösi kehittyneet niin kuin olet ennakoinut vai onko tuotto jäänyt odotettua heikommaksi?

Kerro mielipiteesi ja osallistu äänestykseen tästä linkistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?