HS: Bonuskortti tekee bensasta kallista

S-ryhmän ABC-asemilla bensasta joutuu maksamaan enemmän kuin muilla huoltamoilla, kertoo Helsingin Sanomien tekemä selvitys. S-ryhmän bonusetu nostaa bensan ja dieselin hintaa, myöntää ABC-ketjun johtaja.

| Päivitetty

ABC-huoltamot laskuttavat usein bensiinistä ja dieselistä enemmän kuin muut huoltamot, kertoo Helsingin Sanomat. Sen tekemän polttoaineiden hintavertailun mukaan kuuden kalleimman huoltamon joukossa on peräti neljä ABC-asemaa.

– Jokainen osuuskauppa päättää hinnoista vapaasti. Hintoja korottaa bonusetu, mutta myös aseman sijainti vaikuttaa. Pitkä rahtimatka ja vähäinen kilpailu nostavat hintoja. Kova kilpailu paikkakunnalla taas laskee hintoja, sanoo Helsingin Sanomien haastattelema ABC-asemien ketjujohtaja Heikki Strandén.

Suomen Rahatiedon HS:lle tekemien laskelmien mukaan yksinelävä saa bensan ostosta bonushyötyä  2–3 senttiä litralta, jos hän ajaa 5000 tai 10 000 kilometriä vuodessa. Bonushyöty on saatu laskemalla yhteen millainen hyöty syntyy ruoka- ja bensaostosten keskittämisestä S-ryhmään. Paljon ajavalle perheelle bonushyötyä kertyy vastaavalla tavalla 6–7 senttiä litralta.

Esimerkiksi Lahden lähellä sijaitsevalla Renkomäen ABC:llä bensasta joutuu maksamaan bonushyöty mukaan lukien  4–5 senttiä enemmän kuin kilpailevalla asemalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?