Fazer myy ruokailupalvelut Baltiassa

Viron ja Latvian tulevaisuuden näkymät eivät tarjoa Fazerille riittävästi mahdollisuuksia kasvaa ruokailupalvelualalla, toetaa konsernijohtaja Karsten Slotte.

| Päivitetty

Fazer myy ruokailupalvelu- ja ravintolatoimintansa Virossa ja Latviassa. Ostajana on Fazer Food Servicesin paikallinen johto Latviassa. Fazer Food Services keskittyy jatkossa Pohjoismaiden ja Venäjän markkinoihin, joilla kehittymismahdollisuudet ovat yhtiön mukaan paremmat.

– Markkinakehitys ja tulevaisuuden näkymät Virossa ja Latviassa eivät tarjoa riittävästi kasvumahdollisuuksia Fazerin kokoiselle yritykselle ruokailupalvelualalla, konsernijohtaja Karsten Slotte sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa pienemmällä paikallisella yrittäjällä on paremmat mahdollisuudet kehittää liiketoimintaa.

Fazer Food Servicesin palvelukeittiö Tallinnassa ja sen kaksi tuotantoyksikköä jäävät sopimuksen ulkopuolelle. Niistä tulee osa Fazer Food Services Suomea.

Fazerin mukaan Baltian maat ovat jatkossakin yhtiön leipomoille ja makeisliiketoiminnalle keskistä aluetta.

Fazer aloitti ruokailupalvelutoiminnan Virossa 1993 ja Latviassa kahdeksan vuotta myöhemmin. Fazer Food Servicesin liikevaihto Virossa ja Liettuassa ovat alle prosentti konsernin koko liikevaihdosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?