SAS:n Schur: Fuusio yrityskauppaa todennäköisempi

On todennäköisempää, että SAS menee yhteen jonkin toisen yrityksen kanssa kuin, että jokin yhtiö ostaisi SAS:n, pohjoismaisen lentoyhtiön SAS:n hallituksen puheenjohtaja Fritz Schur sanoi tanskalaisen sanomalehden Berlingske Tidenden haastattelussa sunnuntaina.

10.1.2011 13:22 | Päivitetty 10.1.2011 13:41

Fritz Schur sanoi, että fuusio SAS:n ja jonkin toisen lentoyhtiön – mahdollisesti Euroopan ulkopuolisen – välillä on uskottavampi vaihtoehto kuin se, että jokin eurooppalainen lentoyhtiö ostaisi SAS:n. Hän painotti, että mitään neuvotteluita ei ole meneillään.

– En tiedä, ovatko Norjan, Tanskan ja Ruotsin hallitukset sopineet siitä, mitä ne haluavat, Schur sanoi Berlingske Tidendelle. Hän myös kertoi, ettei ole ollut mukana "pitkään aikaan" missään tapaamisessa, jossa myyntiprosessi olisi ollut asialistalla.

SAS:n osake on vahvistunut viimeisen kuukauden aikana 23 prosenttia ostospekulaatioiden johdosta, ruotsalainen Dagens Industri kirjoittaa.

Viimeksi uudenvuodenaattona tanskalainen sanomalehti Börsen kirjoitti että Air France-KLM, Lufthansa ja British Airways ovat valmiita tarjouskilpailuun SAS:sta. Lehti ei siteerannut ketään artikkelissaan.

Schur korosti Berlingske Tidendelle, että SAS:n on oltava kyllin vahva selvitäkseen omillaan, jos kumppania ei löydy tai jos pohjoismaat eivät halua luopua omistuksestaan lentoyhtiössä. Ruotsi, Tanska ja Norja omistavat puolet SAS:sta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?