Yle: SDP leikkaisi rikkaiden lapsilisiä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Yle: SDP leikkaisi rikkaiden lapsilisiä

Päähallituspuolueet keskusta ja kokoomus vastustavat lapsilisien leikkaamista, kertoo Yle Uutiset. SDP:n mielestä nykyinen järjestelmä on pian aikansa elänyt.

6.1.2011 17:54 | Päivitetty 6.1.2011 17:34

Ylen kyselyn perusteella yli puolet suomalaisista on sitä mieltä, että lapsilisät voisi ottaa kokonaan pois yli 100 000 euroa tienaavilta vanhemmilta.

Myös SDP:n mielestä lapsilisäjärjestelmä voi olla jo aikansa elänyt, sillä tuloerot ovat kasvaneet niin paljon. Puolueen varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardsonin mukaan varakkaiden perheiden lapsilisiä voisi leikata.

– Ei ehkä niin jyrkästi, että tuosta vaan poistetaan lapsilisät. Mutta ehkä jokin progressiivinen järjestely vastineeksi sille, että meillä verotuksen puolella progressiota on niin huimasti vähennetty, hän sanoo Yle Uutisille.

Päähallituspuolueet kokoomus ja keskusta torjuvat lapsilisien leikkaamisen suurituloisilta.

– Menoleikkauksetkin ovat jossakin vaiheessa varmasti tarpeellisia, mutta ne on tehtävä harkitusti ja hyvin tarkkaan kohdentaen. Tästä syystä koen, että lapsilisät eivät ole sellainen menoerä, josta tulisi leikata, sillä ne eivät ole tulontasausta vaan ne ovat yhteiskunnan kannanotto lapsiperheiden hyväksi, kokoomuksen varapuheenjohtaja Anne-Mari Virolainen sanoo Yle Uutisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?