Katainen: Verotyöryhmän raportti alkusoitto verokeskustelulle - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Katainen: Verotyöryhmän raportti alkusoitto keskustelulle

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) kiittelee verotyöryhmän loppuraporttia, joka luovutettiin ministerille tänään.

21.12.2010 15:11 | Päivitetty 21.12.2010 15:14

Kataisen mukaan valtiovarainministeriön alivaltiosihteerin Martti Hetemäen johtaman työryhmän raportti on hyvä pohja ennen eduskuntavaaleja käytävälle keskustelulle. Katainen puoltaa työn ja yrittäjyyden kannustamista verotyöryhmän esityksissä.

– Pidän positiivisena peruslinjausta eli työn tekemisen ja yritystoiminnan verotusta halutaan kannustavuus- ja kasvusyistä lieventää ja kulutuksen ja pääomaverotuksen tuloa kasvattaa, Katainen sanoi työryhmän loppuraportin julkistustilaisuudessa.

Hetemäen luovuttama loppuraportti tarjoaa muun muassa ansiotuloverojen kevennyksiä ja yhteisöveron madalluksia. Vastaavasti työryhmä kiristäisi kulutus- ja pääomaverotusta.

Katainen ei suoraan ottanut kantaa työryhmän esityksiin vaan luovuttaa raportin nyt kaikkien puolueiden syynättäväksi. Hänen mukaansa kokoomus tutkii raportin tarkkaan ja tulevan veroesityksillään ulos helmikuun alussa.

– Tarkastelemme verotuksen kokonaisuutta erityisesti talouskasvun näkökulmasta. Kestävyysvaje on sitä luokkaa, että nykyinen talouskasvu ei riittävästi auta vajeen umpeen kuromisessa.

Myös verotuksen oikeudenmukaisuutta Katainen pitää tärkeänä. Lisäksi hän nostaa esille yrittäjyyden, jota on kannustettava. Raportti ei välttämättä ministerin mielestä tarjoa parhaita mahdollisia keinoja yrittäjyyden kannustamiseen.

– On tutkittava, ovatko kannusteet parhaimmalla mahdollisella tavalla edustettuna tässä raportissa. Pitäisikö etsiä uusia lääkkeitä vai pitäisikö joiltakin osin pysyä vanhassa?

Katainen esittää toiveen, että tulevaa verokeskustelua käytäisiin kokonaisuudesta, ei yksittäisistä yksityiskohdista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?