Omakotitalojen hinnat ampaisivat

Omakotitalojen hinnat ovat nousseet alkusyksyn aikana huimaa vauhtia – vauhdikkaammin kuin kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat. Koko maassa omakotitalojen hinnat nousivat kymmenen prosenttia ja pääkaupunkiseudulla peräti 17 prosenttia vuodentakaisesta.

10.12.2010 9:58 | Päivitetty 10.12.2010 13:56

Omakotitalojen hinnat nousivat heinä–syyskuussa selvästi. Tilastokeskuksen kiinteistöjen hintaindeksin mukaan hinnat kohosivat koko maassa keskimäärin 9,9 prosenttia edellisvuodesta.

Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 16,9 ja muualla maassa yhdeksän prosenttia.

Hinnannousu on ollut omakotitaloissa kovempaa kuin kerros- ja rivitaloissa, joiden hinnat nousivat heinä–syyskuussa koko maassa 7,8 prosenttia vuodentakaisesta ja pääkaupunkiseudulla 9,2 prosenttia.

Omakotitaloissa hinnat myös jatkoivat nousuaan edellisestä vuosineljänneksestä. Huhti–kesäkuusta ne kohosivat koko maassa keskimäärin 0,9 prosenttia.

Kerrostaloissa hintojen nousu sen sijaan hidastui koko maassa ja pääkaupunkiseudulla hinnat alkoivat jo laskea kevääseen verrattuna.

Omakotitaloissa hinnat sen sijaan jatkoivat nousuaan myös edellisestä vuosineljänneksestä. Huhti–kesäkuusta ne kohosivat koko maassa keskimäärin 0,9 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla omakotitalojen neliöhinta oli keskimäärin 2 956 ja muualla Suomessa 1 397 euroa.

Omakotitalotonttien hinnat nousivat vuoden kolmannella neljänneksellä koko maassa 14 prosenttia edellisvuodesta. Edellisestä neljänneksestä ne kohosivat 5,1 prosenttia.

Omakotitalotonttien neliöhinta koko maassa oli 16,4 euroa ja keskimääräinen tontin pinta-ala oli 2 418 neliömetriä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?